Termékek
Burkolatok
Felhasználás
Stílus
Felület
Színvilág
Segédanyagok
Inspiráció

Általános szerződési feltételek

VÁSÁRLÓI TÁJÉKOZTATÓ
(kerámia ill. gres burkolólapok beépítéséhez és használatához)

TISZTELT VÁSÁRLÓ!

Köszönjük, hogy vásárlásával megtisztelt bennünket.
Kérjük, hogy a tájékoztatót – a burkolóanyag lefektetése előtt – figyelmesen olvassa el!

KOPÁSÁLLÓSÁGI TULAJDONSÁGOK:
A kerámia burkolóanyagok kopásállósági szempontból PEI II, III, IV, V, fokozatba sorolhatók. Vásárlás előtt győződjön meg, hogy a kiválasztott lapok kopási tulajdonsága megfelel-e a burkolat követelményének.
Az egyes kopási osztályok lapjait a következő burkolatokhoz javasoljuk:

PEI II. Könnyű igénybevételhez. E lapokat a lakások kopásának kevésbé kitett külső és belső felületeihez javasoljuk, ahol a puha talpú lábbeli használata biztosítható. /pl: fürdőszoba/

PEI III. Közepes igénybevételhez. E lapokat a lakások belső burkolataira javasoljuk, ahol koptató szennyeződésektől a felületet. pl. fürdőszoba, tusoló, szoba (kivétel: szálloda,. kórház)

PE IV. Erősebb igénybevételhez. E lapokat a lakások kopásának jobban kitett burkolataihoz, ill. kisebb közösségi terek burkolásához is javasoljuk pl. lakótér, konyha, folyosó, előszoba, iroda, kórház, szálloda.

PE V. Erős igénybevételhez. E lapokat a külső és belső burkolatokhoz javasoljuk, ahol a közlekedők száma magas, nagy a koptató hatás. Pl. lakóépület, középület, szálloda, kórház, nagy forgalmú helységek.

A kopási osztályt a termék tájékoztató tábláján jelöljük. Kérjük a felhasználásnál figyeljen a kopási tulajdonságokra.

A FELHASZNÁLÓI HIBÁBÓL EREDŐ KOPÁSÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALUNK!

SZÍNÁRNYALAT:
Egy felülethez azonos színárnyalati jelzésű lapokat használjon. Rusztikus vagy árnyalt lapok esetén kirakással tervezze meg a burkolat esztétikai képét. Utánrendelés esetén a színárnyalat eltérhet. (A színkód a burkolóanyagok dobozán található.)

BURKOLÁSI TANÁCSOK:
A termék beépítésére vonatkozóan  az érvényben levő szabványok és kivitelezési irányelvek a mérvadóak. Ezért a burkolást, e szabályokat ismerő szakemberrel végeztesse! A burkolandó felület méretéhez viszonyítva átlagosan 10-15 %-kal több burkolólapot érdemes vásárolni, hogy a burkoláshoz szükséges vágásokból adódó selejteket pótolni lehessen.

FUGÁZÁSI JAVASLATOK:
A fugázó anyag alkalmazásánál a gyártó cég ajánlásait kell figyelembe venni. A kötési idő megállapításához ill. a színes fugázó anyagok használatához próbát javasolunk. Kérjük, külön figyeljen az illesztési fuga szélességére és a fugahézagok teljes kitöltésére a külső fagyhatásnak kitett és a padlófűtés feletti burkolatok fugázásának sajátosságaira.

TISZTÍTÁSI TANÁCSOK, ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK:
A burkolás utáni elszíneződések elkerülése érdekében a ragasztó és fugázó anyagok használati útmutatóját figyelembe kell venni. Agresszív, erős sav vagy lúgtartalmú, illetve karcolódást okozó tisztítószerektől a mázfelület és a fugázás sérülhet. Ilyen anyagok használatát nem javasoljuk. Tisztításhoz általában elegendő a tiszta víz, esetleg a háztartásban használatos mosogatószer hozzáadása.

REKLAMÁCIÓ:                    
Ha a vásárolt termékben hibát észlel, kérjük a SZÁMLA és a dobozon levő adatok bemutatásával jelezze minőségi kifogását. A minőségi reklamációt kivizsgáljuk. A láthatóan hibás (repedt, egyenetlen felületű színhibás mérethibás) lapokat a burkolatba beépíteni TILOS! 
A HIBÁS LAPOK BEÉPÍTÉSÉT KIVITELEZÉSI HIBÁNAK TEKINTJÜK, ÍGY E HIBÁKBÓL EREDŐ REKLAMÁCIÓT NEM FOGADUNK EL!