A mozaikcsempe felhasználása

Szinte az összes stílus kedvelt díszítőelemei a mozaikok. Ez a burkolattípus változatosan felhasználható: vízszintes sorban vagy függőleges oszlopként, esetleg nagyobb blokkban burkolva. A mozaikokat a gyártók többnyire hálóra ragasztva készítik el, ezeket keskenyebb csíkokra vágva bordűrként is használhatjuk, vagy a kettőt (nagyobb mozaiklapok keskenyebb mozaikcsíkok) kombinálhatjuk is fürdőszobánkban.
 
Armonie Loft Azulev Marmi Azulev Quarzita
Loft (Arte Casa)
A falicsempék színeit használó mozaik a mosdótól indul és a tükör mögött fut végig függőleges oszlopként. A sárga és narancs színeket ugyanebből a mozaikból vágott keskeny csík választja el.
Marmi (Azulev)
Az egész falfelület mozaikcsempével van burkolva. A két különböző méretű és színű mozaikot egy harmadik, az előző kettővel erős kontrasztban lévő mozaikcsík választja el.
Quarzita (Azulev)
Itt nem a mosakodón van a hangsúly. a falicsempével megegyező alapszínű mozaik ebben az esetben nagyobb blokkban van burkolva, és díszítőelemeként felhasznált fémcsíkkal van elválasztva a mosdótól.
Azulev Slate Cerim Precious Santa Topcolor
Slate (Azulev)
Az egész falfelület mozaikkal van burkolva, érdekes megfigyelni, hogy ennek stílusa mennyire különbözik a másik falétól, az összhatás mégis egységes.
Precious (Cerim)
Ebben a helyiségben egyedül a fürdőkád oldalán jelenik meg a mozaik, hangsúlyt és stílust adva ezzel a kádnak.
Top Color (Sant’Agostino)
Esztétikum, stílus, funkció: a Sant’ Agostino gyönyörű termékcsaládjával burkolt fürdőszobában kizárólag az épített zuhanyfülke külső fala van mozaikkal borítva.
Novabell Elegance Novabell Ravello Novabell Vogue
A fürdőszoba egyik fala mozaikkal van burkolva, a másik falon ugyanebből a mozaikból vágott díszcsík választja el a színeket. Itt csak a tusoló fala van mozaikkal burkolva, elválasztva ezzel ezt a funkcionális egységet a fürdőszoba többi részétől. A mozaik vastag, vízszintesen futó csíkban fut a fürdőszobafalon. Színe a fallal izgalmas kontrasztban van, de a polcok és egyéb berendezési tárgyak is hozzá vannak igazítva.
Mainzu Depedra Mainzu Provenza Santa Play
Depedra (Mainzu)
Itt szinte minden eddigi megoldás egyben látható: a tükör mögötti sáv, a mosdópult homlokzata és a színek közötti váltás is mozaikkal van megoldva.
Provenza (Mainzu)
Eddig a mozaik leginkább csíkként vagy sávban volt felburkolva, itt nagyobb felületen, négyzet alakban, a mi a körülötte futó sötét, keretként funkcionáló lappal kiemeli és különválasztja a mosdót a fürdőszoba többi részétől.
Play (Sant’ Agostino)
Ebben az esetben is egy funkcionális egységet, a mosdófülkét különíti el a fürdő többi részétől a mozaikcsempe, mellette a szintén a padlótól a plafonig futó vékony mozaikcsíkok oldják a fal homogenitását.