Termékek
Burkolatok
Felhasználás
Stílus
Felület
Színvilág
Segédanyagok
Inspiráció

Burkolólap vásárlása

Esztétikai és műszaki szempontok
A megfelelő burkolólap kiválasztásánál természetesen az esztétikai szempontok játsszák a legfontosabb szerepet. Itt szabályokat lehetetlen felállítani, hiszen mindenkinek szabadsága van arra, hogy a saját ízlésvilágának és elképzeléseinek megfelelő terméket, színösszeállítást, dekorációs elemet válassza. Az esztétikai szempontok mellett viszont nem hanyagolhatóak el az adott termék műszaki (mechanikai, kémiai) jellemzői sem. A kiválasztáskor fontos ezekről is tájékozódni, az alább olvasható bekezdések, és a Garancia menüpont többi szövege is ehhez kíván segítséget nyújtani.

Falra vagy padlóra kerül majd a burkolólap?
A padló burkolására csak olyan lapok használhatóak, melyek kopásállósági osztályba (PEI) vannak sorolva. Fontos meggyőződni róla, hogy a kiválasztott lap megfelelő kopásállóságú-e. A padlólapot a falburkolótól a vastagság alapján is meg lehet különböztetni: a falicsempék általában jóval (2-3 mm) vékonyabbak. Üzleteinkben a termékek túlnyomó részénél jól láthatóan feltüntetjük, hogy padlólapról, vagy falicsempéről van-e szó.

Milyen használatnak lesz kitéve a felület?
A padlólap kiválasztásakor lényeges szempont, hogy milyen jellegű és intenzitású használatnak lesz kitéve a felület. A sűrűn használt felületekre (pl. üzlethelyiség, előszoba) magasabb kopásállóságú terméket ajánlatos burkolni. A kopásállóság szintjeiről bővebben az Általános Vásárlói Tájékoztatóban olvashatnak.

Kültérre vagy beltérre burkolják a lapokat?
Külső terek burkolásánál fagyálló lapokat és ragasztót kell használni! Az adott burkolólap fagyállóságát szintén jelezzük termékeinken.

Milyen felületre lesz burkolva a lap?
A megfelelő burkolólap kiválasztásánál lényeges szempont az is, hogy milyen a burkolandó felület (pl. padlófűtés, dilatált felület). A rossz minőségű alapfelület hibája mindig a burkolólapon jelentkezik! Ezért fontos, hogy ennek az információnak birtokában legyen a vásárló és az őt segítő eladó is.

Mekkora mennyiség kell a kiválasztott lapokból?
Az anyagszükséglet kiszámolásában segítenek munkatársaink. Ehhez nagy segítséget nyújt, ha a vásárlók pontos adatokat tudnak adni a burkolandó helyiség méreteiről. Fontos tudnivaló, hogy több szempontból is szükséges az alapszükségleten felül 10% ráhagyással számolni. A burkolólapok csomagolási egységei gyáranként és méretenként változnak. A gyárak nem bontják meg a dobozokat, így a rendeléseket mindig egész dobozra kerekítve kell leadni.