Panel fürdőszoba felújítás

A Terrakotta Csempecentrum csempék, padlólapok forgalmazásával foglalkozik, kivételezést nem vállal.

Sokan úgy gondolnak egy panel lakás fürdőszobájára, hogy a csempék itt-ott már megrepedtek, a fugák már megsárgultak és a fürdőkád a vízkő és rozsdafolt szövevényes mázrétege alatt szebb napokat is látott már. Nem tagadjuk, lehet, hogy vannak még ilyen fürdőszobák, de ma már csak a képzelet – és a pénztárca – szab határt egy panel fürdőszoba felújításánál. Nagyon sokan panaszkodnak, hogy „olyan kicsi a fürdőszoba” nem lehet vele mit kezdeni. Valóban, a panel lakások fürdőszobái nem tágasságukról híresek, de egy-két jó ötlettel bizony óriásivá varázsolhatjuk őket. Ahány panelház, annyi fürdőszoba-típus.

Egy átlagos panel lakás fürdőszobájában két olyan tárgy van, ami nagy helyet foglal: a kád és a  mosógép.

Kád helyet zuhanyzó
A kád helyett érdemes elgondolkodni azon, hogy zuhanyzóra váltunk. Rengeteg hely szabadul fel ezáltal. Egy dolgot tudni kell, ha zuhanykabinra váltunk: egy minimális nagyságú magasítás kell a zuhanytálca alá, ugyanis a vékony panel padlók nem alkalmasak arra, hogy a lefújókat szakszerűen besüllyesszük a padlóba.

Ha kivesszük a kádat, akkor még egy dolgot kell megoldani: a fűtést. Ki ne ismerné a nagy vastag csöveket a kád alatt, amire évek alatt csak a por rakódott le? Érdemes a radiátort egyben törölközőszárítónak használni. Az ilyen kis praktikákkal lehet a legtöbbször helyet spórolni. 

Ha nem szeretnénk lemondani a kádról, akkor használjunk kádparavánt. Ha zuhanyunk és nem kád fürdőzünk, akkor sem lesz minden csupa víz. Érdemes áttetsző kádparavánt választani, mert így optikailag nem szűkíti a teret.
 
Terrakotta TIPP Igazán modern panel fürdőszoba
Igazán modern panel fürdőszoba:a kád helyett zuhanykabin. Egy keskeny mosógéppel megoldható, hogy a mosógép a fürdőszobában maradjon. 
Érdekessége a látványtervnek, hogy a falra is padlólap került, nem csempe.  
Burkoló anyagyok:
Avalon Nut padlólap Méret: 15.2x61.5 cm.
Termék megtekintése.
Avalon Nut decor Méret: 15.2x61.5 cm. 
Termék megtekintése. 
A fürdőszobába alapterülete: 3 m2
A burkoló anyag ára körülbelül 93.000 Ft 
 
Galléria
A kád helyett zuhanykabin. Ezzel sok helyet tudunk megtakarítani. A falon lehet padlólapot használni, fordítva nem. A világos színekkel növelhetjük a teret.


Színekkel növeljük a teret!

Érdemes az új fürdőszoba színeinél világos színeket használni. Ezzel tágítjuk a teret és nem egy sötét kis lyuk lesz a fürdőszobánk. A bézs, a fehér remek választás. Ha nem szeretnénk teljesen világos csempét, akkor egy-egy díszítőcsíkkal is feldobhatjuk a helyiséget.  A színekkel való tér nagyítását egy nagy tükörrel még jobban meg tudjuk erősíteni.
 
Terrakotta Tipp  Világos panel fürdőszoba látványterv
Ha fehér vagy világos csempéket használunk, akkor növeljük a teret.
Erre nagyon jó példa ez a látványterv. A hullámos és sima csempe kombinálásával igazán izgalmas lesz a fürdőszoba. A fém csíkkal
pedig igazán ​extravagáns panel fürdőszobát lehet kialakítani. Ennél a fürdőszobánál megmaradt a kád a fürdőben, a mosógép kikerült onnan.
Burkolóanyagok
Cement Biege falicsempe Méret: 25x75 cm
Termék megteki​ntése.
Ondas Cement Biege falicsempe Méret: 25x75 cm
Termék megtekintése.
Eccelence Aurora padlólap Méret: 15x90 cm 
Termék megtekintése.
A fürdőszobába alapterülete: 3 m2 
A burkoló anyag ára körülbelül 119.000 Ft 
 
Galléria
Cement Biege világos színével tágítja a teret A fémcsík nagyon jól feldobja a fürdőszobát A hullámos dekor csempe igazán modernné tehet a panel fürdőszobát Használjunk világos csempét, így a szűk tereket vizuálisan megnövelhetjük.

Ki a mosógéppel!

A mosógép által foglalt helyet kétféleképpen tudjuk megoldani. Az első, hogy a mosógépet áthelyezzük a konyhába – érdemes a konyha és fürdőfelújítást összekapcsolni, vagy egymás utáni évre ütemezni – a másik megoldás pedig, hogy a felültöltős mosógép helyett egy keskenyebb elöltöltős modellt választunk. 

Egyedi bútorok

Mivel nem áll rendelkezésünkre nagy hely, ezért azt minél jobban ki kell használni. Ne előgyártott bútorokat vegyünk. Mindent csináltassunk meg egy jó asztalossal. Csak így tudunk tényleg egyedi, személyre szabott, felesleges funkcióktól mentes szekrényeket, polcokat a fürdőbe rakni.

Praktikusság, egyediség

Minden saját ízlésünkön és egyéniségünkön múlik. Szerencsére nem egy már készen lévő fürdőszobát kell használnunk, hanem minden egyes négyzetcentiméterét magunk alakíthatjuk ki. Érdemes mindent alaposan átgondolni: mire van szűkségünk, mire nem. Érdemes sokféle megoldást keresni, szakemberekkel egyeztetni és végül a konzekvenciákat levonva egy praktikus, személyre szabott fürdőszobát kialakítani.

Új csövek

A panellakások adottságaiból adódik, hogy a csövek helyzete adott, ezért kénytelenek vagyunk kompromisszumokat kötni. Ha szerencsénk van – van egy kis helyünk – akkor tudunk új csöveket a helyiségben elvezetni. Ehhez nem kell más, mint pontos tervezés és szakszerű kivitelezés. Ezeket a csöveket egy pár centis „ál falba” tudjuk rejteni. Így pár centivel kisebb lesz a helyiség, de szabadon odarakhatjuk a dolgokat, ahová csak akarjuk.

Az ár nem lehet visszatartó erő

Sokan azt gondolják, hogy egy panel fürdőszoba felújítás iszonyú költségekkel jár. Ez nem feltétlenül igaz. Ha nincsenek extra elképzeléseink, csak szebbé, praktikusabbá szeretnénk varázsolni a fürdőszobánkat, akkor nem kell évekig spórolnunk, hogy szép, igényes fürdőnk legyen. Mutatunk egy nagyon gazdaságos látványtervet.
 
Terrakotta Tipp  A Canzona termékcsalád nagyon népszerű termék.
A Canzona termékcsalád nagyon népszerű.
Ár-érték arányában nagyon kedvező.
A 20x50 centiméteres méretével igazán modern. 
A háromféle falicsempe nagyon jól kombinálhátaó ezért szeretin nagyon sokan. 
A Canzona termékcsalád nagyon jó példa arra, hogy kis összegből is lehet nagyon szép fürdőszobát készíteni. 
Burkolóanyagok
Canzona Flower Méret: 20x50 cm
Termék megtekintése.
Canzona Icy Méret: 20x50 cm
Termék megtekintése.
Canzona Plum Méret: 20x50 cm
Termék megtekintése.
Canzona Plum padló Mérete: 33x33 cm
Termék megtekintése.
A fürdőszobába alapterülete: 3 m2 
A burkoló anyag ára körülbelül 58.000 Ft 
 
Galléria
A Canzona termékcsalád nagyon jó ár érték arányt képvisel. A háromféle falicsempe nagyon jól kombinálhátaó ezért szeretin nagyon sokan. A Canzona termékcsalád nagyon jó példa arra, hogy kis összegből is lehet nagyon szép fürdőszobát készíteni.


A panel fürdőszoba felújításánál kevés burkolóanyag kell, így a csempe és padlólapoknál nem kell kompromisszumot kötni, választhatunk olyan lapokat, amik igazán a kedvünkre valóak.
A Terrakotta Csempecentrum csempék, padlólapok forgalmazásával foglalkozik, kivételezést nem vállal.