Közkedvelt színkombinációk

A színvilág kiválasztása minden helyiség tervezésekor az egyik legfontosabb és legnehezebb feladat.Körültekintés, magabiztosság és bizonyos fokú önismeret is szükséges ahhoz, hogy kiválasszuk a megfelelő, lakásunk stílusához és/vagy egyéniségünkhöz illő színeket. Már csak azért is, mert ezekkel a színekkel aztán hosszú évekig együtt kell élnünk, és alapvetően meg tudják határozni a hangulatunkat és otthonunk atmoszféráját.
A következőkben néhány közkedvelt, bevált színkombinációt veszünk sorra, fürdőszobaképekkel illusztrálva őket.

Beige – Barna

Meleg, talán egy kicsit komoly hangulatú párosítás, amely a klasszikus és a modern stílusú termékcsaládokra jellemző elsősorban. Narancsszínnel kiegészítve is nagyon jól mutat, ez a szín vidámabbá, karakteresebbé teszi a kombinációt.
Kayu (Idea Ceramica) Hexatile (Equipe) Selena (Enmon)

Márvány minta

Örök klasszikus a márvány minta. Időről-időre reneszánszát éli a márvány minta. A legrégebbi, legklasszikusabb padló és csempe minta.
Balmoral (Baldocer) Jade (Cerdomus) Vendome (TAU)

Minták

Világos, vidám, intenzív: ezek a jellemzői ennek a színösszeállításnak, amit a gyártók a modern és a retro termékcsaládjaiknál előszeretettel használnak. Ma már szinte minden minta és szín megjelenhet a lapokon.
Attila (Aparici) Bali Stones (Mainzu) Bombato (Mainzu)
Medley (Ergon) Spring (Sant'Agostino) Esenzia (Mainzu)
Urban (Aparici) New Deco (Sant'Agostino) Paper 41Pro (41zero42)
Sunday (41zero42) Stracciatella (Aparici) Technicolor (41zero42)

Fekete-fehér

Erős képzavarral élve: egy „örökzöld” színösszeállítás. Jellemzően a klasszikus és a modern-minimál termékcsaládok színpárja. Elegáns, ugyanakkor letisztult, világos érzetet kelt. A legjobban fényes felületű burkolatokkal adja ki a hatását. A márványos mintázat a klasszikus, a minta nélküli, szigorúan egyszínű lapok a minimál stílusjegyeket erősítik.
Boreal (Onix) Art Deco Trends (Mainzu) Chevron wall (Equipe)