Közkedvelt színkombinációk

A színvilág kiválasztása minden helyiség tervezésekor az egyik legfontosabb és legnehezebb feladat.Körültekintés, magabiztosság és bizonyos fokú önismeret is szükséges ahhoz, hogy kiválasszuk a megfelelő, lakásunk stílusához és/vagy egyéniségünkhöz illő színeket. Már csak azért is, mert ezekkel a színekkel aztán hosszú évekig együtt kell élnünk, és alapvetően meg tudják határozni a hangulatunkat és otthonunk atmoszféráját.
A következőkben néhány közkedvelt, bevált színkombinációt veszünk sorra, fürdőszobaképekkel illusztrálva őket.

Beige – Barna

Meleg, talán egy kicsit komoly hangulatú párosítás, amely a klasszikus és a modern stílusú termékcsaládokra jellemző elsősorban. Narancsszínnel kiegészítve is nagyon jól mutat, ez a szín vidámabbá, karakteresebbé teszi a kombinációt.
Top Color (Sant' Agostino) Gemme (Cerim) Neo (Azulev)

Bordó-beige

Kifejezetten meleg, otthonos hangulatú, a klasszikus és a modern stílusban gyakran használt színpár. Arany vagy barna díszítőelemekkel kombinálva elegáns hatást érhetünk el!
Sorel (KAI) Lady (Azulev) Elegance (Sanchis)

Narancs-fehér

Világos, vidám, intenzív: ezek a jellemzői ennek a színösszeállításnak, amit a gyártók a modern és a retro termékcsaládjaiknál előszeretettel használnak. Narancsszínű mozaikkal inkább a modern irányába vihetjük el a helyiség jellegét, többszínű vagy nagy mintás dekorokkal a retro érzésvilág felé közelíthetünk.
Sorel (KAI) Lady (Azulev) Elegance (Sanchis)

Fekete-fehér

Erős képzavarral élve: egy „örökzöld” színösszeállítás. Jellemzően a klasszikus és a modern-minimál termékcsaládok színpárja. Elegáns, ugyanakkor letisztult, világos érzetet kelt. A legjobban fényes felületű burkolatokkal adja ki a hatását. A márványos mintázat a klasszikus, a minta nélküli, szigorúan egyszínű lapok a minimál stílusjegyeket erősítik.
York (Novabell) Rose (Ce.Dam) Venise (Emil Ceramica)